Tekrardan "Merhaba!" diyerek direk fikirlere geçmek istiyorum.
Aklıma bir şey geldiği sürece konuyu güncellemeye çalışacağım, aralarında kendi
fikirlerim olmakla beraber araklanmış fikirler de bulunabilir.
Bunların hepsinin sunucuya eklenmesini istemem, hepsini karıştırıp karmakarışık bir sunucu ortaya çıkması yerine arasından güzel fikirleri seçip daha sade bir sunucu da oluşturulabilir.
(Sonuçta her güzel yenilik sunucuya farklı bir hava katabilir.)
Aklıma bir şey geldiği sürece konuyu güncellemeye çalışacağım, aralarında kendi
fikirlerim olmakla beraber araklanmış fikirler de bulunabilir.
Bunların hepsinin sunucuya eklenmesini istemem, hepsini karıştırıp karmakarışık bir sunucu ortaya çıkması yerine arasından güzel fikirleri seçip daha sade bir sunucu da oluşturulabilir.
(Sonuçta her güzel yenilik sunucuya farklı bir hava katabilir.)
- Adadan atlayınca canının gitmeyeceği veya normale oranla daha az gideceği tür ayakkabılar.
- (Belki seviyeli olarak yapılabilirse daha yüksek seviyede çok daha az can gitmesi sağlanabilir diye düşünüyorum. Tüy düşüşü bu konuda yetersiz kalıyor 100 blok yükseklikte adaları düşünürsek.)
- Hunideki eşyayı uzağa taşıyabilecek birbiriyle etkileşim içerisinde olan 2 huni.
- (Uzaktaki bir sandığa veya diğer hunilere aktarabilecek şekilde. Daha önce benzer bir sistem görmüştüm yapılabileceğini düşünüyorum.)
- Ada genişletmeye yarayan bir tür sistem. Oyun içinden kasılabilecek veya kredi ile alınabilecek bir şey olabilir.
- (Bunun ada gelişimi ile alakalı çok fark katabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum ki zaten normal adaları bile doldurmak yeterince zor. Sıradan adalar 250x250 ise bunların 300x300-400x400 gibi boyutlarda satışı yapılabilir)
- Oyuna bir tür sanal çalışan eklenebilir. Örneğin ona kazı yaptırabileceğimiz veya çeşitli işlerde kullanabileceğimiz şekilde.
- Bu minyonun seviyeleri var seviyesine göre ek özellik alabiliyor.
- Adada bir arada olan yaratıkların birleştirilmesi yoluyla oluşabilecek lagı minimuma indirebilecek sistem. Örneğin 3-4 spawner bir arada bulunurken normalde 4-5 golem çıkacağı yerde bunlar birleşerek tek golem gibi göründüğü halde tamamı öldürüldüğünde yine 4-5 golemin verdiği kadar eşya bırakacaktır.
- (Bunun için MobStacker adında bir eklenti var. Özelleştirilebilir birçok ayarı da bulunmakta.) Düzenleme: MobStacker adlı eklenti artık güncellenmiyor ve çeşitli bugları bulunuyor. Daha fazla geliştirilmiş versiyonu ücretli olarak aynı geliştiriciler tarafından sunulmuş durumda. MobStacker2 adlı eklenti daha açıksız ve daha uyumlu bir şekilde bu görevi üstleniyor.
- Yine MobStacker eklentisi ile beraber kullanılabilecek spawner birleştirme eklenebilir. Örneğin ben 1 tane inek spawnerinin yanına bir tane daha koyduğum zaman bu 2 spawner birleşip tek spawner görünümünde fakat 2 spawner üretim gücünde olacaktır.
- (Bunun için de StackSpawner adında bir eklenti var.)
- Benzer şekilde eşya birleştirme tarzında bir sistem yapılabilir. Örneğin yere düşen 100 kemiği 1 kemik gibi gösterip aldığımız zaman envanterimize 100 kemik olarak gelmesi lagın azalmasını sağlayacaktır.
- (Bu kemiğin üzerinde sayısı yazacak aldığımızda öğrenmeyeceğiz sayısını tabi. Bunun için bulabildiğim bir eklenti yok fakat kolay bir şekilde skript ile bile yapılabileceğini düşünüyorum.)
- Şuna benzer bir ada geliştirme sistemi yapılabilir. Ada genişletme, kırıktaş jeneratöründen çıkacak madenleri geliştirme gibi bir çok özellik eklenebilir.
- Resimdeki gibi bir spawner geliştirme özelliği eklenebilir. Bu örnekte spawner seviyesi arttıkça yaratık üretim hızı, yaratıkların yanında farklı şeylerde üretebiliyor.
- (Örneğin köylü spawnerinin 5. seviyesinde zümrüt, buğday, exp şişesi benzeri şeyler düşüyor.)
- Çeşitli yaratık veya tarım çiftliklerinde markete gidip satış yapmak veya "/Sell hand" benzeri komut girmek yerine bir çubuk vasıtasıyla sandıklardan eşyaları envanterimize almadan sadece o sandığa tıklayarak satmayı sağlayabilen bir çubuk nasıl olurdu?
- (Sell Stick eklentisi vasıtasıyla bu fikri gerçeğe dönüştürebiliyorsunuz.)
Eğer sizin de sunucuya eklenebilecek güzel fikirleriniz varsa benimle paylaşabilirsiniz.
Son düzenleme: